Norge
Bildet viser Hans Kristian Amundsen. Han slutter som leder i Arbeiderpartiets sekretariat på Stortinget.

Ap-politiker slutter etter konflikt

Hans Kristian Amundsen slutter i sin jobb i Arbeiderpartiet. Årsaken er konflikt og rykter.

I helgen ble det kjent at Hans Kristian Amundsen slutter i jobben sin. Han har vært sekretariats-leder for Arbeiderpartiet (Ap) på Stortinget. Han har hatt jobben siden 2013.

Amundsen sier at han slutter fordi han er i en konflikt med Kjersti Stenseng. Hun er partisekretær i Ap. I tillegg har noen spredd rykter om ham.

– Partisekretæren og jeg kan ikke være på de samme møtene. Det er ikke mulig å se for seg at vi kommer ordentlig videre. Det tjener ingen hensikt å fordele skyld og uskyld for at det er blitt slik. Det trengs et tillitsfullt samarbeid mellom ledelsen av sekretariatet på Stortinget og ledelsen på partikontoret. Jeg håper bare at det nå kan bli klima for dette. Det skriver Amundsen i et innlegg på nettstedet Nordnorsk debatt.

Søndag ettermiddag la Arbeiderpartiet ut en pressemelding om at han slutter. Amundsen la ut innlegget sitt nesten samtidig.

Partileder Jonas Gahr Støre takker Amundsen for innsatsen for partiet. Det skriver han i pressemeldingen.

Amundsen og Stenseng har vært uenige om hvordan varslene i Ap skulle håndteres. Partiet har fått flere varsler om upassende seksuell oppførsel. En del av disse handlet om Trond Giske. Amundsen mener partiet kunne vært mer åpen. De kunne blant annet sagt hvor mange varsler de har fått, mener han. Det sier Amundsen til kanalen NRK.

En journalist fortalte ham at det var rykter om varsler også mot ham. Det er en annen årsak til at han slutter. Partikontoret sier at ryktene ikke stemmer.

– Den siste tiden har vist at vi også har dårlig kultur noen steder i partiet. Der spres rykter og usanne ting for å skade andre i partiet, skriver han.

Amundsen får støtte fra Ingunn Yssen. Hun er klubbleder for de ansatte på Stortinget. Hun mener Amundsen har «gjort alt» for å ta vare på dem som varslet.

– I tillegg har Amundsen stått opp for de ansatte. Han har forsvart dem mot urimelige beskyldninger. Han har vist oss hva en god leder betyr i urolige tider, fortsetter hun.

Mer fra Norge

På forsiden nå