Norge

– Ikke meningen å såre noen

Sylvi Listhaug sier hun ikke mente å såre noen. Fredag skrev hun at Arbeiderpartiet beskytter terrorister.

Fredag provoserte justisminister Sylvi Listhaug mange. Hun la ut et bilde av menn med masker og våpen på nettsamfunnet Facebook. Oppå sto teksten «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet».

Innlegget gjorde mange sinte. Arbeiderpartiet (Ap) var målet for terroren på Utøya 22. juli 2011. Mange i deres ungdomsparti AUF ble drept eller skadd.

Dagen før Listhaugs innlegg stemte Stortinget over et forslag. Fremskrittspartiet og Høyre ville la Justisdepartementet ta passet fra folk uten rettssak. Det gjelder nordmenn som har kriget ulovlig i utlandet. Flertallet på Stortinget sa nei.

Tirsdag kveld la Listhaug ut et nytt innlegg på nettsamfunnet. Der kommenterte hun for første gang innlegget der hun kritiserte Arbeiderpartiet.

Hun beklaget ikke innlegget. Hun har heller ikke fjernet det. Men hun skriver at debatten har gjort henne bevisst på hvor viktig det er å ta hensyn til alle som har opplevd terror.

– Det var aldri, aldri i mine tanker at dette skulle kunne kobles til den grusomme massakren på Utøya. Den rammet så utrolig mange uskyldige mennesker og det norske demokratiet. Det ville vært fullstendig forkastelig. Det var verken min mening eller hensikt å såre noen. Det håper jeg virkelig å bli trodd på, skriver Listhaug på Facebook.

Hun skriver i tillegg at hun selv ble såret. Det skjedde da Aps leder Jonas Gahr Støre sa at hun bidrar til hatet som tok så mange liv 22. juli.

– Det er å gi meg holdninger jeg ikke har, skriver hun.

Regjeringen og statsminister Erna Solberg har også fått kritikk. Flere mener Solberg ikke har sagt tydelig nok ifra om at Listhaugs innlegg ikke var greit.

Nå krever Kristelig Folkeparti (KrF) at regjeringen beklager i Stortinget. De vil at regjeringen skal si unnskyld for innlegget på Facebook og måten det er håndtert på, melder kanalen NRK.

Mer fra Norge

På forsiden nå