Norge

Slik sa Listhaug unnskyld

Justisminister Listhaug unnskyldte torsdag bildet sitt på Facebook. Men Arbeiderpartiet er ikke fornøyd.

- Jeg vil unnskylde overfor dem som føler seg såret av kommunikasjonen i denne saken, sa Sylvi Listhaug fra talerstolen på Stortinget. Hun er justisminister og fra Fremskrittspartiet.

Listhaug la ut et bilde på nettsamfunnet Facebook i forrige uke. Det var bilde av væpnede menn i uniform. Samtidig skrev hun at Hun skrev at Arbeiderpartiet var mer opptatt av terroristenes rettigheter enn Norges sikkerhet. Mange ble rasende, spesielt folk i Arbeiderpartiet (Ap).

Det har vært en debatt i flere dager. Til sist sa statsminister Erna Solberg unnskyld på vegne av regjeringen. Det skjedde først tirsdag. Listhaug skrev også på Facebook senere omtrent det samme som hun sa i Stortinget.

Jonas Gahr Støre leder Ap. Han var først ikke fornøyd med unnskyldningen til Listhaug.

– Jeg mener det er folkeskikk å ta imot en unnskyldning. Jeg gjør det. Men dette holder ikke. Statsråden vitner ikke om å ha skjønt hva dette handler om, sa Støre i Stortinget.

Sylvi Listhaug gikk på talerstolen enda en gang. Hun unnskyldte seg en gang til.

– Jeg burde ikke lagt ut innlegget og jeg vil bidra til en saklig debatt i fremtiden, sa hun.

Og hun sa at hun også mente fra dypest i hjertet sitt at hun ikke mente å såre noen i forhold til terroren på Utøya.

Det er fra før fremmmet et forslag om mistillit mot Listhaug. Partiet Rødt har kommet med forslaget. Et flertall på Stortinget vil stemme for kritikk mot statsråden. Støre sier at det er mer aktuelt enn før med mistillit.

Siste utgave

På forsiden nå