Norge

Sylvi Listhaug slutter

Stortinget skulle stemme over framtiden til justisministeren. Nå slutter hun.

Sylvi Listhaug fra Fremskrittspartiet (Frp) slutter som justisminister. Det har vært mye bråk rundt henne i det siste.

– Jeg kan ikke gjøre slik at Frp mister makt, sier Listhaug.

I dag (tirsdag) skulle Stortinget stemme over framtiden hennes. Flere partier har ikke tillit til henne som justisminister. Kristelig Folkeparti sa mandag at partiet heller ikke har tillit til henne. Forslaget ville trolig derfor fått flertall.

Derfor velger Listhaug å slutte i stedet. Mistillit mot henne kunne ført til krise for regjeringen. Det kunne endt med at regjeringen sluttet. Det ønsker hun ikke.

– Jeg er glad for at Frp støttet meg som justisminister. Partiet var villig til å risikere makta si i regjeringen, skriver hun på nettsamfunnet Facebook.

Hun sier hun valgte å slutte selv.

Listhaug fikk mye kritikk for et innlegg på Facebook. Der kritiserte hun Arbeiderpartiet (Ap) fordi partiet stemte imot et forslag. Hun mente at Ap var mer opptatt av rettigheter til terrorister enn av å beskytte Norge. Hun la ved et bilde som skulle forestille terrorister. Flere partier reagerte, og Ap reagerte aller sterkest. Listhaug måtte si unnskyld flere ganger.

Siv Jensen er leder i Frp. Hun er lei seg for at Listhaug slutter.

– Jeg ønsket at Sylvi skulle fortsette som justisminister. Hun ville vært en god justisminister for Norge og Frp, sier Jensen til nyhetsbyrået NTB.

Siste utgave

På forsiden nå