Norge

– Eldre merker streiken best

NRK bør søke om lov til å sende fra 17. mai, mener leder i Senterpartiet. Sp sier streiken i kanalen rammer de eldre.

– NRK bør søke fagforeningen om å få gjennomført 17. mai-sendingen. NRK på 17. mai binder landet sammen», skrev Trygve Slagsvold Vedum på sin Facebook-side, skriver VG. Han leder Senterpartiet (Sp). Hans melding var en støtte til et innlegg fra Sp-politiker Sandra Borch.

Tirsdag ble det streik i kanalen NRK. 1.700 journalister streiker. Det vil merkes godt på sendingen fra nasjonaldagen 17.mai. NRK kan ikke love at de vil sende mye fra feiringen rundt i Norge.

– Jeg har full forståelse for streiken. Men NRK er viktig for mange, særlig viktig for de mange gamle. De kommer seg ikke ut for å feire grunnlovsdagen, sa Borch til VG.

Det er klare regler under en streik hva arbeidsgiver NRK har lov til og ikke lov til. Men det går an å søke om unntak. Senterpartiet får likevel liten støtte fra andre partier. Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre sier de må respektere at partene i arbeidslivet har ansvaret for å forhandle om lønn.

Mer fra Norge

På forsiden nå