Norge

Leste om drap før knivstikking

En 16 år gamel jente leste om drap. Så angrep hun to kvinner med kniv.

I dag (mandag) startet rettsaken mot en 16 år gammel jente. Hun er tiltalt for å ha stukket to jenter med kniv i fjor sommer. Hendelsen skjedde på Sørlandssenteret i Kristiansand.

17 år gamle Marie Skuland døde av skadene. Ei 24 år gammel kvinne ble kritisk skadd.

Jenta ble pågrepet 26. juli i fjor.

I dag (mandag) fortalte hun for retten at hun hadde lest om andre drap. Det skal jenta ha gjort før hun stakk kvinnene på Sørlandssenteret med kniv. I sakene var personene som drepte mennesker under 18 år gamle.

Blant annet skal jenta ha lest om et drap som ble gjort av en 15 år gammel jente.  Jenta tok livet av en terapeut på en barneverns-institusjon. Drapet skjedde på Vollen i Asker i 2014.

Den 16 år gamle jenta skal også ha lest om et drap som skjedde i Kristiansand i 2016. Der drepte en 16 år gammel gutt to personer på en skolegård.

Jenta fortalte at hun leste om sakene fordi hun var nyssgjerrig. Dette har ingen sammenheng med at hun senere stakk to kvinner med kniv. Mente hun.

Begge drapsmennene i sakene jenta leste om sitter på Bjørgvin ungdomsfengsel.

Den 16 år gamle jenta hadde søkt på dette fengselet på internett. Hun så for seg at hun kunne komme til Bjørgvin ungdomsfengsel hvis hun drepte mennesker på Sørlandssenteret.

Etter drapet i fjor sommer har jenta bodd på Bjørgvin ungdomsfengsel.

Mer fra Norge

På forsiden nå