Norge
Bildet viser konsernsjef Sigve Brekke i Telenor foran en powerpoint.

Telenor får gigantbot

Selskapet Telenor har misbrukt at de er så store, mener Konkurransetilsynet.

Telenor får en bot på 788 millioner kroner. Det fortalte Konkurransetilsynet torsdag.

De har etterforsket Telenor siden 2012.

Telenor er et stort selskap. De har misbrukt posisjonen sin, mener Tilsynet.

Telenor er uenig med Tilsynet. De har skrevet en melding til Børsen. Der sier de at Tilsynet mener at de ga selskapet Network Norway for bra betingelser for å være på Telenors nett. Det gjorde at Network Norway ikke så lett kunne lage sitt eget nett.

– Vi har samarbeidet godt med Konkurransetilsynet. Vi er uenig i at vi har brutt loven, sier Berit Svendsen i meldingen. Hun er administrerende direktør i Telenor Norge.

Saken begynte allerede i 2012. Da kom tilsynet til Telenors lokaler. Tilsynet sa i 2016 at saken var viktig for alle som bruker mobiltelefon i Norge. De mente da at Telenor hadde hindret at det ble laget et tredje mobilnett. Det klarte de fordi selskapet var så dominerende. Saken gjaldt en periode fra 2010 til 2014.

Norge er et av svært få land i Europa med bare to mobilnett. Disse eies av Telenor og Telia.

– Det er mange konkurrenter i mobilmarkedet. Men i virkelighetene er det bare to nett som dekker hele landet: Telenor og Telia. Om det da blir hindringer, kan det ha noe å si for utviklingen av konkurransen over tid. Det sa direktør Lars Sørgard Sørgard i Tilsynet til NTB i 2016.

Telenor vil vurdere om de skal anke vedtaket. De har et halvt år på å gjøre det.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå