Norge

Per Sandberg slutter som fiskeriminister

Per Sandberg dro på ferie til Iran uten å si ifra. Han slutter som minister mandag.

Fiskeriminister Per Sandberg reiste på ferie til Iran. Regjeringen visste ikke om reisen før han dro. Ikke statsministeren heller.

Sandberg reiste sammen med forretnings-kvinnen Bahareh Letnes. Hun er hans norsk-iranske kjæreste. Hun sier at hun ikke har noe med det iranske regimet å gjøre.

Statsråder skal alltid si ifra hvor de er.

Sandberg tok også med jobbtelefonen sin til Iran. Det er brudd på reglene om sikkerhet. Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) har overtatt telefonen. Eksperter sier at den trolig har blitt hacket.

Sandberg slutter som fiskeriminister mandag. Det melder avisa Aftenposten og andre medier. Årsaken er bråket rundt reisen hans.

Les også: Derfor er ministerens ferie et problem.

Iran har fortsatt et vanskelig forhold til land i Vesten. Men forholdet er blitt bedre etter en avtale fra 2016. Avtalen skal hindre at Iran lager atomvåpen.

Statsminister Erna Solberg kritiserte også Sandberg. Hun sa at han hadde brutt reglene, men at hun fortsatt hadde tillit til ham.

Line Miriam Sandberg var gift med Sandberg. Hun skal ha advart myndighetene i mai om at ministeren brøt regler, ifølge Adresseavisen.

Siste utgave

På forsiden nå