Norge

Reiser Norge rundt før den store avgjørelsen

KrF kan endre hvordan Norge blir styrt. Nå har lederen og andre i partiet det travelt.

Høyre, Fremskrittspartiet (Frp) og Venstre styrer Norge. Men framtiden er usikker.

Kristelig Folkeparti (KrF) skal bestemme hvilken side i politikken de vil samarbeide med. Eller om de skal droppe å samarbeide med noen fast. KrF-leder Knut Arild Hareide mener partiet må tenke nytt. Det betyr et samarbeid med Arbeiderpartiet (AP) og Senterpartiet (Sp), ikke regjeringen.

KrF tar det store valget 2. november. Det kan avgjøre hvem som styrer Norge framover. Nå reiser Hareide og andre rundt for å prøve å overbevise folk i partiet.

Lørdag er starten for en lang rekke med møter. KrF i fylkene skal ha årsmøter. Der skal de velge hvem de sender til møtet 2. november. Det er disse som skal stemme over hva KrF skal gjøre.

– Vi utfordrer partiet i høst til å komme med en tydelig avklaring. Vi tror det er vanskelig for partiet å bli der det er, sa Hareide i Trondheim denne uken. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Årsmøtene rundt om i Norge varer til 30. oktober, ifølge nettsidene til partiet.

– Mange støtter Hareide i Trøndelag. Det er det ingen tvil om. Men mange er uenige også, sier Jan Normann Tviberg i Trøndelag KrF, ifølge NTB. Tviberg er fylkesleder.

Regjeringen trenger KrF for å sikre seg flertall på Stortinget. Den andre siden tar gjerne imot KrF. Det kan gi dem flertall.

Folk i ledelsen i KrF er også uenige. Nestlederne vil samarbeide med regjeringen, ikke Ap og Sp.

KrF har slitt på meningsmålingene. De siste målingene viser at det nå går bedre. 1.700 nye personer har meldt seg inn i KrF. Det har skjedd etter at Hareide ba partiet om å samarbeide med Ap og Sp.

Siste utgave

På forsiden nå