Norge
Bildet viser drapssiktede Makaveli Lindén.

Drapssiktet funnet i Frankrike

Makaveli Lindén er siktet for drap og ran i Oslo. Tirsdag ble han pågrepet i Frankrike.

Norsk politi har lett etter Makaveli Lindén i flere land. 20-åringen er siktet for å ha drept Heikki Bjørklund Paltto i forrige uke. Drapet skjedde i leiligheten i Oslo der Paltto og vennene bodde. Politiet mener at Lindén flyktet hjem til Sverige etter drapet. Så reiste han videre. I mellomtiden ble han etterlyst i Europa.

Tirsdag ble Lindén pågrepet i Dijon i Frankrike. Politiet der vil be om at han varetektsfengsles. Det skjer onsdag, skriver den svenske avisa Aftonbladet.

Norsk politi hadde en pressekonferanse tirsdag kveld. Da fortalte de at Lindén hadde blitt pågrepet samme dag. Men de ville ikke fortelle noe om hvordan pågripelsen skjedde.

Aftonbladet skriver at Lindéns mobiltelefon først ble sporet til Belgia. Deretter startet et samarbeid med belgisk politi. Det ledet dem til Frankrike. Vakthavende politi i Dijon har snakket med avisa. Der sier de at Lindén ble pågrepet på en jernbanestasjon i byen klokka 16.30.

– Han kom nordfra med toget, fra Chalon de Champagne. Pågripelsen ble utført av politi i vanlige klær. Det gikk rolig for seg. Men de fikk støtte av annet politi, sa fransk politi til avisa.

Utenfor togstasjonen skal det ha vært politipatruljer med hund og pansrede kjøretøy, skriver Nettavisen.

– Han sitter i en celle i politiets hovedkvarter nå. I morgen framstilles han for varetektsfengsling. Det sa det franske politiet tirsdag kveld.

Politiet i Norge skal være med på avhør. De planlegger å sende en gruppe med norske avhørsfolk til Frankrike så snart som mulig. Så vil Norge be om at Lindén sendes til Norge.

– Vi vil begjære ham utlevert allerede i morgen. Hvor lang tid det vil ta avhenger om han sier seg enig. Det sa politiadvokat Christian Hatlo under pressekonferansen, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Lindén har vært etterlyst siden fredag i forrige uke. Lindén også siktet for grovt ran i tillegg til drapet. Han er tidligere dømt for ran i Sverige.

Mer fra Norge

På forsiden nå