Norge

Flere vurderer å slutte i KrF

Striden om veien videre for KrF har gjort mange medlemmer usikre. Flere vurderer om de skal slutte i partiet.

Fredag ble det klart. Et flertall i Kristelig Folkeparti (KrF) ønsker å gå inn i dagens regjering. De vil styre Norge sammen med Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre.

Avstemningen viste at partiet er delt omtrent i to. De som tapte, støttet KrF-leder Knut Arild Hareide. De ville samarbeide med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Slik ble det ikke.

Simen Bondevik er 18 år gammel. Han er blant dem som lurer på om det fortsatt er plass til ham i KrF.

– Siden fredag har jeg fått nesten 100 meldinger. De er fra KrF-ere som støtter meg. De håper jeg fortsetter i partiet. Men bare én av disse var fra den «blå» siden, skriver Bondevik i et innlegg i avisa Aftenposten.

Simen Bondevik er barnebarn av tidligere KrF-leder og statsminister Kjell Magne Bondevik. De støttet begge Hareides råd om å bli med i regjering med den røde siden.

Bondevik er leder av Akershus KrFU. Han skriver at han må bruke de neste dagene og ukene til å finne ut om han skal melde seg ut av KrF. Bondevik mener KrF bryter løftet sitt til velgerne. KrF lovet at de ikke skulle bli med i en regjering med Fremskrittspartiet.

Det er flere som støttet Hareide som vurderer å slutte.

Hareide selv sier han vil slutte som partileder. Det skjer om KrF går inn i regjering med Frp. Nestlederne skal forhandle med dagens regjering. Kjell Ingolf Ropstad skal lede utvalget som skal forhandle. Om det ikke lykkes, vil Hareide forhandle med de røde partiene.

Geir Jørgen Bekkevold er fra Telemark KrF. Han støttet også en regjering med de røde. Men han ber andre i partiet om å være tålmodige før de bestemmer seg.

– Vent og se hvordan samtalene og forhandlingene går. Vent og se hva vi eventuelt faktisk får til med forhandlingene før noen melder seg ut, sier Bekkevold ifølge nyhetsbyrået NTB.

Siste utgave

På forsiden nå