Norge
Bildet viser Birgitte Tengs.

Venter på svar på nye DNA-prøver

Politiet har fått over 2.000 tips om drapet på Birgitte Tengs. De har også brukt millioner av kroner på nye analyser av DNA.

Svarene på DNA-prøvene var ventet i høst. Men arbeidet med arvestoffet har tatt lang tid og er vanskelig. Politiet regner med å få svar i løpet av de første fire månedene i 2019. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Men det er usikkert. Politiet kan ikke påvirke når svarene kommer, sier Lars Ole Berge til NTB. Han jobber i Sørvest politidistrikt. DNA-prøvene undersøkes i utlandet.

Birgitte Tengs ble voldtatt og drept på Karmøy i Rogaland i mai 1995. Fetteren hennes ble først dømt, men så frikjent. Saken er blitt etterforsket på nytt siden 2016. Men det er ingen nye mistenkte.

– Likevel er vi veldig motiverte til å løse saken. Nettopp derfor bruker vi millioner av kroner på DNA-analyser. Vi håper å finne spor som gjør at vi kommer ett skritt nærmere en løsning, sier Berge til NTB

Politiet har fått inn mer enn 2.000 tips i saken. Alle tipsene er behandlet. Noen har ført til ny etterforskning.

50 tips kom etter TV-serien «Hvem drepte Birgitte Tengs?», skriver avisa VG. Serien ble vist på kanalen TV 2 i høst.

– Det er vanskelig å etterforske så mange år etter drapet. Vi ser at det trolig er umulig å få svar på alle spørsmål, sier Berge.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå