Norge

Fant død mann i Sandnes - kan ha ligget lenge

Torsdag ble en person funnet død i en bygning i Sandnes. Personen kan ha ligget død i bygningen i flere år.

En person ble funnet død i en bygning i Sandnes i Rogaland torsdag. Personen har stått på politiets liste over savnede. Personen kan ha ligget død inne i bygningen i flere år.

– Den døde bærer preg av å ha vært død i lang tid. Det kan være i opptil flere år. Vi har funnet noe som sier hvem personen er i tilknytning til den døde. På bakgrunn av denne har vi varslet familien. Det er ikke helt sikkert hvem personen er. Så vi kommer ikke til å si navnet på personen ennå, sier Lone Wickstrøm til pressen fredag. Hun er avsnitts-leder ved personseksjonen i Sørvest politidistrikt.

Bygningen hvor den døde ble funnet, har stått tom i mange år. Den er på to etasjer.

– Bygningen har stått tom i sju til åtte år. Det er ifølge opplysninger vi har fått. Vi vil nå sjekke hva bygningen har blitt brukt til i denne tiden. Vi vet ikke når den døde kom inn i denne bygningen, sier Wickstrøm.

– Den døde er en av de 117 som allerede er på listen. Det er over savnede personer i Sørvest politidistrikt, bekrefter Wickstrøm.

Hun forteller at kroppen til den døde sjekkes fredag. Politiets kriminal-teknikere jobber fortsatt på stedet.

– Vi fortsetter det taktiske arbeidet. Til nå har vi avhørt bygnings-arbeiderne på stedet. Vi har også gjennomført noen andre avhør. Men kan ikke si hvem dette er.

Politiet har jobbet i andre etasje og loftet, ifølge kanalen TV 2. Politiet ønsker nå tips fra folk. De ønsker å vite om aktiviteter som ikke virker naturlige. Det gjelder enten i eller knyttet til bygningen.

Det var bygningsarbeidere som fant den døde personen. Personen ble funnet i Langgata 72 torsdag ettermiddag. Ingen bodde i bygget. Politiet mener dødsfallet er mistenkelig. Derfor startet de etterforskning. Politiet fikk melding om funnet klokka 13.11 torsdag.

Bygningen er verneverdig. Det er kommunen som eier den, ifølge avisa Stavanger Aftenblad. Den skal gjøres om til helsestasjon.

Siste utgave

På forsiden nå