Norge

Tok farvel med Maren Ueland

Mandag ble Maren Ueland ble bisatt på Jæren. Kirken var full av folk som ville ta farvel.

Mandag var det begravelse for Maren Ueland. Begravelsen var i Time kirke på Jæren i Rogaland. Kirken var full av mennesker som ville ta farvel.

Uelands familie og venner deltok. Det gjorde også rundt 40 elever som Ueland studerte med. Ueland var student ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Hun var på ferie i Marokko sammen med Louisa Vesterager Jespersen. De to ble drept i Atlasfjellene mandag 17. desember. Ueland ble 28 år gammel.

Helseminister Bent Høie deltok i begravelsen.

– Maren var først og fremst deres datter. Deres søster og deres barnebarn. Men jeg tror mange av oss føler at hun også var litt vår – selv om vi ikke kjente henne. Hun var et flott ungt menneske. Som brukte landet og verden fritt. Uten å være redd, sa Høie.

Lamia Radi er Marokkos ambassadør i Norge. Hun deltok også i bisettelsen. Før begravelsen snakket hun med nyhetsbyrået NTB. Hun forteller at folk i Marokko er i sjokk etter hendelsen.

– Dette er en tid fylt av smerte og sorg. Jeg gir min dypeste kondolanse på vegne av det marokkanske folket. Jeg gir min støtte til familiene som er rammet. Og deres venner, sa Radi til NTB.

Stein Ødegård var prest i begravelsen.

– Vi er mange som tar farvel med Maren. En nasjon er rammet av noe som ikke skal skje. Vi er alle forskjellige. Men her og nå er vi alle i sorg. Vi følger Maren til hennes siste hvileplass. Og tar vare på henne i våre hjerter, sa Ødegård.

Siste utgave

På forsiden nå