Norge

Forsvarer at regjeringen vokser

Aldri før har vi hatt flere statsråder. Men vi har færre departementer nå enn i 2013, svarer Erna Solberg.

I et tidligere intervju sa statsminister Erna Solberg at hun ville ha færre departementer. Det har den nye regjeringen hennes sammenlignet med 2013. Men vi har aldri hatt flere statsråder enn nå.

– Der sier jeg at jeg ønsker færre departementer. Det er to færre departementer i dag enn i 2013. Jeg sa at vi kanskje skulle ha færre statsråder. Men jeg var opptatt av å kunne ha statsråder på enkelte områder i perioder. Og at det kunne være flere statsråder i samme departement. Det er nettopp det vi gjør. Det er områder med saker som gjør at det nå er nødvendig. Jeg har holdt løftet mitt om færre departementer. Det svarte Solberg på spørsmål fra nyhetsbyrået NTB.

Hun sa også at det er litt vanskeligere å finne løsninger med fire partier i regjering. Hun mener at Høyre har få statsråder. Det er sammenlignet med hvor mange som støtter partiet.

– Det må fungere for de minste partiene. De må kunne ha en gruppe i en regjering som gjør at det går bra, sa hun.

– Men jeg kan forsvare hver av jobbene som statsråd vi har i regjeringen. Det er gode, viktig områder, sa statsministeren.

Mer fra Norge

På forsiden nå