Norge

Juryen mener at Eirik Jensen er skyldig og uskyldig

Eirik Jensen er skyldig i korrupsjon. Han er uskyldig i å ha hjulpet til med å smugle hasj. Det mener juryen.

Eirik Jensen var politimann i Oslo. Han var tiltalt for å ha hjulpet til med å smugle narkotikaen hasj til Norge. Han var også tiltalt for å ha tatt imot betaling ulovlig for tjenester – korrupsjon.

Juryen mener Jensen er skyldig i å ha tatt imot betaling på en ulovlig måte. De kjenner ham skyldig i korrupsjon. De mener at korrupsjonen er grov.

Juryen mener samtidig at han er uskyldig. Det gjelder for smuglingen av hasj.

– Jeg er overrasket. Jeg hadde ventet ja på begge spørsmålene. Eller nei på begge, sier Inge D. Hanssen til kanalen TV 2. Han kommenterer rettssaker for avisa Aftenposten.

Det er Borgarting lagmannsrett som har behandlet saken. En jury har sett på spørsmålet om skyld.

Juryen har drøftet saken i flere dager. De hadde bestemt seg klokken 10.45 mandag.

Juryen har svart på to hoved-spørsmål:

Har Eirik Jensen hjulpet til med å smugle hasj? Har han tatt imot betaling på en ulovlig måte?

Juryen måtte også si noe om forbrytelsene er grove.

Nå skal tre fagdommere vurdere det juryen har kommet fram til. De kan velge å sette kjennelsen til juryen til side. De kommer med sin avgjørelse klokken 14.00 mandag.

Smugler Gjermund Cappelen har vært en del av saken. Han har innrømmet skyld. Men han anket også til lagmannsretten. Det var fordi han var uenig i straffen fra tingretten. Han ble dømt til 15 års fengsel for korrupsjon og smugling av narkotika.

Eirik Jensen hjalp Cappelen med å smugle, mente Spesialenheten for politisaker. Det var de som tiltalte Jensen. Jensen har nektet straffskyld. Han har sagt at Cappelen ga ham informasjon da han var politi.

Jensen ble dømt til 21 års fengsel i Oslo tingrett i 2017.

Tingretten mente han hjalp til med å smugle hasj til Norge. Han tok imot betaling for dette, ifølge dommen. Det handlet om nesten 14 tonn hasj.

Jensen anket dommen. Han ville bevise at han var uskyldig.

Siste utgave

På forsiden nå