Norge
Bildet viser logoen til Fremskrittspartiet på et banner.

Tillitsvalgt fra Frp siktet for voldtekt

En mann i Fremskrittspartiet er siktet for voldtekt. Han er pågrepet av politiet i Rogaland.

Det var fylkesårsmøte i Rogaland Fremskrittsparti sist helg. Da skal det ha skjedd et overgrep. En mann i 20-årene er pågrepet. Han er siktet for voldtekt, skriver avisa Stavanger Aftenblad.

Mannen er tillitsvalgt i Fremskrittspartiet (Frp) i Rogaland.

Ifølge Stavanger Aftenblad skal overgrepet ha skjedd på hotell Scandic Maritim i Haugesund. Mannen ble anmeldt onsdag. Både mannen og kvinnen er i 20-årene.

– Jeg ble informert søndag morgen om at det hadde skjedd en uønsket hendelse natt til søndag, sier leder Bente Thorsen i Rogaland Frp til avisa.

Det var Thorsen som anbefalte at saken ble anmeldt. Da hadde hun snakket med de som var en del av saken.

Mannen som er anmeldt er tatt av alle verv i partiet. Han er også strøket fra valglistene inntil videre. Hva som skjer videre kommer an på hva politiet finner ut av.

Stian Eskeland er politiadvokat i Sørvest politidistrikt. Han bekrefter anmeldelsen. Han sier at den siktede mannen først ble pågrepet fredag. Årsaken var at han hadde vært på reise.

– Han vil bli avhørt i løpet av dagen. Vi har ennå ikke bestemt oss for om han skal fremstilles for varetektsfengsling, sier Eskeland. Politiet har allerede snakket med andre vitner.

Stavanger Aftenblad skriver at voldtekten skal ha skjedd etter en sosial sammenkomst på hotellet.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå