Norge
Bildet viser et knekt Norges-flagg og ølbokser strødd på bakken i Holmenkollen. I fjor ble det fyll og spetakkel under femmila i Holmenkollen. Arrangørene håper å unngå at det samme skjer i år.

Vil unngå ny fyllefest i Kollen

Femmila i Holmenkollen ble spennende i skisporet i fjor. Men den huskes best for fyll og slåssing.

Slåsskamper, ulykker og fyllekaos. Slik huskes folkefesten i Holmenkollen under femmila i 2018. Det fikk mer oppmerksomhet enn da Dario Cologna vant over Martin Johnsrud Sundby. Flere ble sendt til sykehus etter ulykker med T-banen og slåsskamper. Til sammen åtte personer ble skadd.

Nå setter Holmenkollen Skifestival i gang tiltak. Det skal sørge for at Kollen-lørdagen 9. mars blir roligere blant publikum. Et av tiltakene er at skirennet starter klokka 10. I 2018 startet det klokka 14.30.

– Alle som står her ønsker at det som skjedde i fjor ikke skal skje igjen. Det skal være trygt, sikkert og hyggelig å være på skirenn i Holmenkollen. Det sa Kristin Vestgren Sæterøy da hun møtte pressen tirsdag. Hun er leder for Holmenkollen Skifestival,

Oslo kommune, politiet, Sporveiene og Ruter var også med på møtet med pressen.

Det skal være mer politi og vektere tilstede. I tillegg blir det mer vakthold natt til lørdag. Dette er for å sikre ro og orden.

Det blir bare mulig å ta T-banen til Holmenkollen stasjon lørdag 9. mars. Folk må gå resten av veien for å komme til løypa.

I Oslo vil politiet bortvise fulle folk på T-banestasjonene.

Arrangørene sier at publikum også har et stort ansvar.

– Det er ikke bare vi som har en jobb å gjøre. Men alle de som går og er her ute, har også en jobb med å oppføre seg. De må følge med på dem de har med seg. De må passe på hverandre og kle seg godt. Det er vår oppfordring tilbake, sa Sæterøy.

Hun kunne ikke garantere at det ikke blir problemer i år også.

– Garantere er alltid vanskelig. Vi gjør i hvert fall det vi kan for å unngå at det samme skjer, sa Sæterøy.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå