Norge
Oslo  20190227.
Sentralbanksjef Øystein Olsen og Oljefond-sjef Yngve Slyngstad (tv) kunngjør at Statens pensjonsfond utland fikk en negativ avkastning på 6,1 prosent, tilsvarende et tap på 485 milliarder kroner, i fjor.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Oljefondet taper penger

Norges arv er puttet i Oljefondet. Men i fjor ble det mindre penger der.

Oljefondet tapte 485 milliarder kroner i 2018. Det var 6,1 prosent mindre verdt enn året før. Oljefondet er det samme som Statens pensjonsfond utland. Penger i dette fondet investeres i for eksempel aksjer og eiendom. Det fondet tjener, kommer hele Norge til godet. De brukes blant annet til en del av det politikerne bestemmer i statsbudsjettet.

I 2018 var investeringene i aksjer ikke gode nok. Der tapte Oljefondet mest.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå