Norge
Bildet viser Tor Mikkel Wara.

Wara slutter som justisminister

Politiet mistenker at Waras samboer har gjort flere ulovlige ting. – Det har vært en tøff tid for familien, sier Wara.

Tor Mikkel Wara slutter som justisminister. Det skjer etter at samboeren hans ble siktet for en bilbrann. Nå er hun mistenkt for enda mer.

– Det har vært en tøff tid for min lille familie. Jeg bestemte selv å slutte, sa Wara på en presse-konferanse torsdag. Familien hans trenger ham mer enn regjeringen, sa han.

– Min familie er ikke stor, men det er den viktigste jeg har, sa han. Wara er fra Fremskrittspartiet (Frp).

Det har skjedd flere ting rundt huset til Wara og samboeren. Noen skrev «rasist» på huset. Det brant i søppelkassen. Noen sendte også et truende brev.

Natt til 10. mars dro politiet til Waras hus. En bil hadde begynt å brenne. Brannen ble slukket.

Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) siktet Waras samboer Laila Anita Bertheussen for denne brannen. Det skjedde noen dager etter. De tror at hun diktet opp en straffbar handling. Nå mistenker PST at hun har gjort alt det andre, også.

Alle hendelsene skjedde etter et teaterstykke. Huset til Wara og andre med makt ble filmet. Dette ble en del av teaterstykket «Ways of Seeing». Bertheussen var kritisk til filmingen. Hun anmeldte teateret.

– Jeg vil takke Tor Mikkel Wara for den innsatsen han har gjort, sa statsminister Erna Solberg.

Jon Georg Dale fortsetter som justisminister inntil videre. Wara slutter formelt fredag.

– Dette er en krevende sak. Jeg er lei meg for den situasjonen vi er kommet til nå. Vi kommer til å savne hans bidrag i regjeringen, sa Solberg.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå