Norge
Bildet viser cruiseskipet Viking Sky i bølgene.

Rederi gir bort millioner etter redningsaksjon

Rederiet Viking Cruises gir 3 millioner kroner i gave. Det er takk for hjelpen de fikk da cruiseskipet Viking Sky under uværet.

Viking Cruises gir én million kroner til Redningsselskapet, Røde Kors og Norsk Folkehjelp. Pengene er en takk for innsatsen under aksjonen i mars.

Det er rederiet og styreleder Torstein Hagen som har bestemt at organisasjonene skal få pengegavene.

– Vi er svært takknemlige for denne gaven fra Viking Cruises, sier Rikke Lind. Hun er generalsekretær i Redningsselskapet.

De skal bruke midlene til å satse mer på utstyr og opplæring når mange må reddes på en gang.

– Vi skal trene folkene våre. Da blir vi enda bedre rustet til å takle denne type hendelser i fremtiden, sier hun.

Cruiseskipet Viking Sky fikk motorstans på havstrekningen Hustadvika. Det skjedde ved 14-tiden lørdag 23. mars. Skipet hadde over 1.300 mennesker om bord.

Redningsskøytene Erik Bye og Mærsk lå i beredskap. Samtidig ble passasjerer reddet fra cruiseskipet med helikopter.

Passasjerer, mannskap og skip kom seg til havn i relativt god form. Cruise-reder Torstein Hagen mener at hjelpen fra både frivillige og offentlige etater sørget for at det ble slik.

– Æren for det deles av mange. Jeg vil for alltid være takknemlig for at Redningsselskapet med RS Erik Bye og RS Mærsk var på plass ved Hustadvika, klare til å hjelpe, sier Hagen.

Også Røde Kors og Norsk Folkehjelp fikk én million hver fra reder Hagen.

President i Røde Kors, Robert Mood er glad for gaven.

– Midlene viser at innsatsen ble satt pris på. Vi hadde 200 frivillige som stilte opp. Pengene er et flott tilskudd som vil komme godt til nytte i vårt arbeid med beredskap, sier Mood.

Norsk Folkehjelp sier at pengene kom som en utrolig hyggelig overraskelse.

– Denne gaven skal vi bruke til å bygge en enda bedre beredskap i framtiden, sier Henriette Westhrin i Norsk Folkehjelp.

Omtrent 470 passasjerer ble heist opp i helikoptre under rednings-aksjonen. I Brynhallen på land var det frivillige som tok vare på de som kom i land.

Passasjerer fra skipet har senere skrytt både av rednings-aksjonen og hvordan de ble tatt i mot.

Mer fra Norge

På forsiden nå