Norge

Tenåringer pågrepet etter sju ran

To gutter er mistenkt for sju episoder med ran. Ranene skjedde torsdag på Oslo Vest.

To gutter på 13 og 14 år er pågrepet . De er mistenkt for seks ran og et forsøk på ran. Ranene skjedde i løpet av kort tid torsdag kveld. De skjedde på Vinderen og Majorstuen i Oslo.

Politiet meldte om at de hadde pågrepet guttene like før klokka 22 torsdag kveld. De mistenker at også flere kan ha hatt noe med ranene å gjøre.

– Vi har navn på en mistenkt. Flere kan bli pågrepet senere, sier Tor Grøttum til nyhetsbyrået NTB klokka 1.30. Han er operasjonsleder. Natt til fredag sluttet politiet å lete aktivt etter flere mistenkte.

Den mistenkte politiet vet navnet på, er også 14 år gammel. Det sier Grøttum fredag morgen. Ingen flere er pågrepet i saken natt til fredag.

Ranerne truet ofrene med kniv. Så stjal de trådløse hodetelefoner fra dem.

De mistenkte er under den kriminelle lavalderen. Barn under 15 år kan ikke straffes. Derfor kan ikke politiet avhøre guttene formelt.

– Men foreldrene er kontaktet. Vi prater nå med guttene sammen med dem, forteller Grøttum.

I tillegg har politiet tatt kontakt med barnevernet.

– Dette er en alvorlig sak. Derfor vil vi samarbeide med barnevernet og andre. Det er for å se hvilke tiltak vi kan sette inn, sier operasjonslederen.

Politiet kjente til 13- og 14-åringen fra før.

Det ble først meldt om tre episoder med ran. Det skjedde med få minutters mellomrom. Det første ranet ble meldt klokka 18.45. I en av disse episodene klarte offeret å komme seg unna. Ranerne klarte ikke å stjele noe fra personen.

Så meldte politiet om enda flere ran. De skjedde på samme måte.

– Vi har nå kommet i kontakt med fire ungdommer til. De har blitt ranet i området Vinderen. Det skrev politiet på nettsamfunnet Twitter like før klokka 21.30.

En av disse ungdommene er 14 år gammel. Ranerne tok ørepropper av typen airpods fra to av disse fire. Øreproppene koster rundt 1.800 kroner.

Ofrene tok kontakt med politi i området. Flere av dem gjorde det sammen med foreldre. De turte ikke ta kontakt med politiet like etter ranene. De var redde for ranerne.

– De har blitt truet til å ikke kontakte politiet. Sånn som vi tolker det, har de sagt fra til foreldrene sine etter hvert, sa Vidar Pedersen til NTB torsdag kveld. Han er også operasjonsleder.

Politiet har hentet inn videobilder fra området. De har også video fra T-banen fra Majorstuen til Vinderen. Det bekrefter Pedersen.

Politiet har også snakket med ofrene og med vitner.

Mer fra Norge

På forsiden nå