Norge

Nordmenn kjøper mindre rødt kjøtt

Hittil i år har vi kjøpt 668 tonn mindre rødt kjøtt. Det er sammenlignet med samme periode i fjor.

Fra januar til midten av juni har vi kjøpt over 4 prosent mindre rødt kjøtt. Det er sammenlignet med samme periode i fjor, skriver Dagsavisen.

– Forbruket av kjøtt i Norge har økt gjennom hele 1900-tallet. Og spesielt etter 1980-tallet og fram til nå. Det interessante nå er at forbruket av rødt kjøtt har stoppet opp. Så har det gått ned det siste året, sier Annechen Bahr Bugge. Hun forsker ved instituttet SIFO.

Tallene gjelder salg i dagligvare-firmaene Norgesgruppen, Coop, Rema 1000 og Bunnpris. De er hentet fra analyse-selskapet Nielsen.

Bugge sier at vi kun kjøper mindre rødt kjøtt. Men at vi de siste fem årene har kjøpt stadig mer kjøtt generelt. Hun tror det kan skyldes at forbrukerne er blitt mer bevisste.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå