Norge

Døde i ulykken i Alta

Fem unge mennesker er borte for alltid.

– Det er en forferdelig hendelse. Det er utrolig vondt for Alta-samfunnet og de nærmeste, sier statsminister Erna Solberg om ulykken i Alta.

Et helikopter styrtet lørdag. Det hadde seks personer om bord. Passasjerene var unge. Piloten var fra Sverige. Alle døde.

– Mange kjenner hverandre i et samfunn som Alta. Det er vondt når en så stor gruppe ungdommer dør, sier Solberg til nyhetsbyrået NTB.

Politikeren Ronny Berg mistet sønnen og niesen. Berg er fra Fremskrittspartiet.

– Ingen har sett selve styrten. Men politiet har fått bilder og videoer som passasjerene har sendt som snap, sa Øyvind Lorentzen på en pressekonferanse mandag, ifølge NTB. Han er lensmann i Alta i Finnmark.

Ett bilde er tatt like før ulykken. Bildet sier ikke noe om hvorfor helikopteret styrtet. Politiet vil nå komme i kontakt med to menn i en bobil. De kan være til hjelp.

Statens havari-kommisjon er ferdig med arbeidet på stedet. Det sier Lorentzen i politiet til avisa VG. Havari-kommisjonen har som jobb å sjekke slike ulykker. De har tatt med seg deler fra helikopteret.

Helikopter-sekskapet skal også etterforskes.

Familiene har gitt fra seg bilder av ungdommene som døde.

Det var Kine Johnsen, Benedikte Hyld Mella, Robin Karlsen, Kevin Berg og Markus Vonheim som døde i ulykken. Den svenske piloten var 27 år gammel. Det er fortsatt ukjent hvem han var.

Ungdommene var mellom 19 år og 22 år. De var på festival og tok en tur med helikopteret, skriver avisa Aftenposten.

Rolf Vonheim er faren til Markus. Han beskriver sønnen som en sosial ung mann. Han var stolt av å være snekker. Markus skulle ta svenneprøven denne uka.

– Markus sa alltid at man må leve mens man kan, forteller faren, ifølge kanalen NRK.

Siste utgave

På forsiden nå