Norge

Vy vil kjøre flere tog

Lei av at det ikke går tog? Nå lover Vy flere avganger og flere sitteplasser.

Det skal bli et bedre tilbud med tog på Østlandet, ifølge Vy. De vil kjøre flere tog både i rushtiden, på natten og i helgene på Østlandet. Vy lover over 7.000 flere seter i rushtiden i Oslo.

Endringene skal skje fra 15. desember.

Bakgrunnen er at det finnes flere togsett hos selskapet Norske tog. Det er disse Vy leier togene fra. Selskapet får også pengestøtte fra Jernbane-direktoratet.

– Vi gleder oss til å gi kundene våre et bedre togtilbud, sier Arne Fosen i Vy tog. Han er konserndirektør. Fosen håper det gjør at mange ønsker å velge toget framfor bilen. Der vil også bli enklere å reise miljøvennlig, mener han.

Mange pendlere reiser til og fra Oslo på jobb. De kan se fram til 4.000 flere sitteplasser i morgenrushet. På ettermiddagene vil det bli 3.200 flere plasser.

Togene som går mellom Ski og Stabekk skal kjøres hver halve time hele helgen. Samtidig vil det gå flere tog ved arbeidstids start og slutt. Det blir mellom Stabekk og Moss.

Vy lover også nye tidlige og sene avganger. Det blir flere seter på Vestfoldbanen, fra Kongsberg og til og fra Lillehammer. Da blir det enklere å kjøre tog til flyplassene på Gardermoen og på Torp.

Også strekningen mellom Oslo og Halden får flere togavganger. Vy setter opp én ekstra avgang hver dag mellom Oslo og Göteborg. Også på Gjøvikbanen vil det bli flere tog i rushtiden.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå