Norge
Bildet viser advokat Sidra Bhatti i retten.

Nekter skyld i rettssak om rasisme

To personer er tiltalt fra Stopp islamiseringen av Norge (SIAN). De mener at de ikke skal straffes.

En mann på 53 år er tiltalt sammen med en kvinne på 58 år. De møter i Oslo tingrett. De to er leder og nestleder i organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN).

Tiltalen handler om at de har spredd en brosjyre med rasistisk innhold. Brosjyren ble delt ut i bydelen Stovner i Oso. De er tiltalt etter den såkalte rasismeparagrafen.

I brosjyren er det brukt ord som «notoriske seksual-predatorer» om muslimer. Notorisk betyr at noe er helt sikkert. Predator er dyr som jakter på andre dyr. Nestlederen er også tiltalt for ord hun brukte i en tale i fjor. Hun kalte muslimer «morder-zombier» og sa at islam har en «tilbakestående kultur».

– Jeg har ingen tanker om at ordet morder-zombier skal forstås som hat, sa SIAN-nestlederen. Hun forklarte at det var kritikk av ord i Koranen om å drepe urene vantro.

Både hun og lederen nektet straffskyld. Nestlederen sier hun er opptatt av kvinners rettigheter.

– Jeg føler at jeg har en plikt til å gi en stemme til de undertrykte muslimske jentene og kvinnene, sa den 58 år gamle kvinnen.

Hun forteller at hun ble forsøkt voldtatt av en innvandrer for noen år siden.

– Da begynte jeg å interessere meg for forskjellige religioner, og spesielt islam, sa hun i retten.

Lederen i SIAN innrømmer å ha delt ut brosjyrer. Han gleder seg til rettssaken. Han mener saken skaper en viktig debatt om ytringsfrihet.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå