Norge
Bildet viser politifolk som i mars tok med seg flere ting fra huset til Tor Mikkel Wara og Laila Anita Bertheussen. Hun ble siktet i saken. Nå må PST sjekke saken på nytt.

PST må sjekke saken på nytt

Politiets sikkerhets-tjeneste må gjøre nye undersøkelser i saken mot Laila Anita Bertheussen. Det melder Aftenposten.

Det nasjonale statsadvokat-embetet har sendt saken mot Laila Anita Bertheussen tilbake. Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) må gjøre nye undersøkelser. Det melder avisa Aftenposten.

I september skrev flere medier at PST ville be om tiltale mot Bertheussen. Nå får PST saken tilbake, skriver Aftenposten.

– Det vil bli gjennomført noen nye undersøkelser, sier Marit Formo til avisa. Hun er statsadvokat.

Hun sier ikke hvilke undersøkelser det er snakk om.

Laila Anita Bertheussen er samboer med tidligere justisminister Tor Mikkel Wara. Hun er siktet av PST for flere ting. Blant annet for å ha tent på parets egen bil. Det skal ha skjedd ved boligen deres i Oslo i mars i år. Hun er også siktet for andre ting som har skjedd ved parets bolig. Saken førte til at Wara sluttet som justisminister.

Bertheussen sier hun ikke har straffskyld for noen av tingene hun er siktet for. John Christian Elden er advokaten hennes. Han har flere ganger sagt at PST ikke har beviser mot henne i saken. Han har sagt at han regner med at saken blir henlagt.

Det er Riksadvokaten som skal avgjøre om Bertheussen skal tiltales.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå