Norge

Snøen skaper kaos og kø

Det snør på Østlandet. En buss har veltet. Mange steder står biler i kø som følge av snøværet.

Mandag morgen snødde det tett på Østlandet. Mannskaper brøyter veiene. Bilene må kjøre i saktere fart. Veitrafikksentralen varsler om kø. De har ett råd: Ta deg ekstra tid.

– I dag vil det sannsynligvis bli kaos på veiene. Det er viktig å ta seg bedre tid enn vanlig. Folk må kjøre mer forsiktig til jobb, sier Terje Marstad til nyhetsbyrået NTB. Han jobber i Øst politidistrikt.

Flere biler har kjørt av veien. Årsaken er store mengder snø.

En passasjerbuss veltet mandag morgen. Det skjedde i Sørum kommune i Akershus. I bussen satt en sjåfør og to passasjerer. Sjåføren fikk vondt i en hånd. Det er ikke meldt om at noen er alvorlig skadd. I Ullensaker ble en person påkjørt av en minibuss. Politiet sier at personen er våken, men har smerter.

En person kjørte av veien og inn i et tre. Det skjedde i Nes kommune i Akershus. Denne personen er lettere skadd.

I Oslo er det så langt ikke meldt om store problemer. Men vogntog sliter på det glatte føret.

– I øyeblikket står det tre vogntog i Skulleruddumpa. Ved Sollihøgda har vogntog vansker med å komme seg videre, sier Tor Gulbrandsen i politiet-

Sørøst politidistrikt sier at det har vært mange mindre uhell i trafikken. De har skjedd i løpet av natten og mandag morgen.

Trafikkoperatør Hans Are Dahl sier at folk kjører sakte på veiene.

– Det virker som om folk tar det pent i snøværet. De må kjøre etter forholdene. Det er best å la bilen stå i garasjen om de har sommerdekk, sier Dahl.

Det har kommet mye snø. Dahl sier at noen steder er veien nedsnødd 5 til 10 minutter etter at brøytebilen har vært her.

Snøen skaper også forsinkelser i flytrafikken. Rullebaner må brøytes og fly må ises av.

Snøværet kom fra Agder i løpet av natten. Meteorologisk institutt sendte søndag ut gult farevarsel. Det gjaldt for både Agder, Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus og Buskerud.

Siste utgave

På forsiden nå