Norge

Sp-lederen kan smile bredt

Stadig flere sier de vil stemme Senterpartiet. Sp får støtte fra 20,9 prosent av velgerne i en ny måling.

Trygve Slagsvold Vedum leder Senterpartiet (Sp). Han kan glede seg over en meningsmåling som er bra for partiet. Senterpartiet får 20,9 prosents støtte i en ny meningsmåling. Det er aller første gang at partiet kommer over 20 prosent.

Det er selskapet Opinion som har gjort målingen for FriFagbevegelse, Dagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Johannes Bergh er valgforsker. Han mener at det bare er et spørsmål om tid før Senterpartiet kan være landets største parti. Dersom det hadde vært valg nå, ville partiet fått like mange plasser på Stortinget som Arbeiderpartiet (Ap).

– Det ville skapt en helt ny situasjon i norsk politikk dersom det var valg i dag, sier Bergh til FriFagbevegelse.no.

Arbeiderpartiet får 21,7 prosent støtte fra velgerne i målingen. Tre av partiene i regjeringen får mindre støtte fra velgerne enn før. 20,6 prosent sier at de vil stemme Høyre. Fremskrittspartiet får 8,9 prosent på målingen, Venstre får 3,0 prosent. Kristelig Folkeparti får 0,5 prosentpoeng mer støtte og ender på 3,8 prosent. Det viser målingen.

Siste utgave

På forsiden nå