Norge
Bildet viser at politiet legger folk i bakken.

Muslimske ledere anmelder SIAN etter at de brant Koranen

Folk i gruppa SIAN satte fyr på Koranen i Kristiansand lørdag. Muslimske ledere vil anmelde.

– Vi har tenkt å anmelde hat-kriminaliteten til politiet, sier Akmal Ali til avisa Fædrelandsvennen. Han leder Muslimsk Union i Agder.

Ali og andre muslimer møtte politikere og politi mandag. De snakket om det som skjedde under demonstrasjonen lørdag. Da møttes folk fra gruppa Stopp islamiseringen av Norge (SIAN). De kastet Koranen i en søppeldunk. De satte også fyr på Koranen.

Folk demonstrerte også mot SIAN. De angrep leder Lars Thorsen etter at han tente på Koranen.

SIAN hadde sagt på forhånd at de ville brenne Koranen. Politiet hadde ikke gitt tillatelse. De stoppet demonstrasjonen da Lars Thorsen tente på og det ble bråk. Fem personer ble ført bort av politiet. Det var Thorsen og mot-demonstranter.

– Lars Thorsen oppnådde målet sitt. Han villedet politiet og satte fyr på Koranen. Mange er frustrerte over at han klarte det, sier Omar Sadiq. Han leder Muslimsk Union Ungdom Agder.

Sadiq forteller at ungdommen har mistet tillit til lederne sine. De klarte jo ikke å stanse det som skjedde.

– Derfor ønsker vi å anmelde SIAN til politiet. Vi vil kjøre denne saken i rettssystemet. Vi ønsker én gang for alle å stoppe SIAN og andre som skaper splid og rivalisering, sier Sadiq.

Lars Thorsen ble dømt for diskriminering tidligere denne måneden. Han fikk 30 dagers betinget fengsel. Betinget betyr at du slipper å sitte i fengsel.

– Å brenne en bok er ikke straffbart, sier Ole Hortemo i politiet i Kristiansand. Han sa dette til Fædrelandsvennen før demonstrasjonen.

Politiet kan likevel stille krav til demonstrasjoner. Som at det ikke skal være åpen ild. Det hadde de gjort i denne demonstrasjonen.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå