Norge
Bildet viser biler som kjører på en vei med snø. Uvær skapte trøbbel for trafikken flere steder i Sør-Norge. Snøvær, regn, vind og is gjorde det vanskelig å kjøre.

Været lager trøbbel i Sør-Norge

Uvær skaper problemer i hele Sør-Norge. Fjell-overganger er stengt, ferjer innstilt og trær faller ned.

Uvær gjorde det vanskelig å kjøre bil på Østlandet, Vestlandet og i Midt-Norge. Men det er ikke meldt om ulykker der noen er blitt alvorlig skadd natt til onsdag.

Ferjen mellom Horten og Moss stengte alle avganger som følge av været. Det meldte Vegtrafikksentralen rett før klokka 5.

Mange fjell-overganger var helt eller delvis stengt natt til onsdag. E16 over Filefjell er en av få som er åpne. Men veien E16 mellom Voss og Gudvangen er stengt. Folk må derfor kjøre via E39. Det kan ta to til tre timer ekstra.

Riksvei 13 over Vikafjellet, fylkesvei 53 mellom Årdal og Tyin og fylkesvei 50 mellom Aurland og Hol er fremdeles stengt. Det viser siste oppdatering fra Vegtrafikk-sentralen Vest.

Også E6 over Dovre, fylkesvei 51 Valdresflye og fylkesvei 27 over Venabygds-fjellet er blant de stengte overgangene.

Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt for alle kjøretøy under 7,5 tonn. Det er kolonne-kjøring for tyngre kjøretøy på strekningen.

Det er kolonne-kjøring på overgangene med mest trafikk mellom øst og vest. Det gjelder overganger som riksvei 52 Hemsedal, E134 over Haukelifjell og på riksvei 9 mellom Hovden og Haukeli.

På E134 mellom Seljestad og Røldal er det vanskelig å se. Det kan bli kolonnekjøring på kort varsel.

Flere biler måtte berges. Et vogntog trengte hjelp i Eidfjord i Hordaland. Det samme skjedde i Sogndal i Sogn og Fjordane.

I Oppland var det et trafikkuhell. Det var glatte veier som gjorde at flere biler kjørte inn i hverandre. Det skjedde på E16 litt sør for Begna bru.

Til og med i Oslo by veltet en traktor. Den skulle strø en trikkeholdeplass. Det skapte problemer for trikken i Drammensveien ved Skøyen. Traktoren fikk dekket på utsiden av perrongen og veltet.

Flere trær har falt ned på veier. Det skjedde i Drøbak, Arendal, Tvedestrand, Nesodden og Mosby utenfor Kristiansand.

På E18 mangler det fremdeles lys ved Tvedestrand. Årsaken er treet som datt ned der. Treet er nå fjernet.

Mer fra Norge

På forsiden nå