Norge
Bildet viser statsråd Anniken Hauglie.

Varsler mistillit mot statsråd Hauglie

Statsråd Anniken Hauglie kan måtte slutte. Sosialistisk Venstreparti varsler mistillit mot henne. Årsaken er Nav-skandalen.

– Denne saken er den verste rettsskandalen i nyere norsk historie. Saken er så alvorlig og ofrene rammes så hardt. Da må den ansvarlige statsråden ta det politiske ansvaret. Ofrene må få rettferdighet, sier Audun Lysbakken til nyhetsbyrået NTB. Han er leder av Sosialistisk Venstreparti (SV).

Partiets stortingsgruppe stemte mandag for mistillit mot Anniken Hauglie. Hauglie er arbeids-og sosialminister. Hun er ansvarlig statsråd for Nav. Arbeids- og velferdsetaten (Nav) er underlagt Arbeids- og sosialdepartementet.

SV sier at saken er svært alvorlig. Den har fått store følger for dem det gjelder. Saken burde vært varslet om mye før, mener SV.

I forrige uke var det høring om Nav-skandalen. Hauglie var blant dem som forklarte seg om hva som var skjedd.

Partiet Rødt har tidligere støttet mistillit mot Hauglie. Arbeiderpartiet og Senterpartiet har foreløpig ikke sagt sin mening.

Siden 2012 har Nav feiltolket regler for å ta med seg sykepenger til utlandet. Det er regler i EU som gir folk lov til å motta slik støtte så lenge de reiser til land i EU eller i EØS. Minst 78 personer kan være uriktig dømt for trygdesvindel. De kan kreve millioner tilbake og erstatning.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå