Norge
Bildet viser Knut Arild Hareide.

Blir Hareide ny statsråd?

Knut Arild Hareide i KrF avbrøt en reise til Indonesia. Den politiske situasjonen i Norge lokket ham hjem.

Knut Arild Hareide landet på Gardermoen torsdag morgen. Han er tidligere leder i Kristelig Folkeparti (KrF). Hareide kommer hjem på grunn av den politiske situasjonen.

– Jeg har ikke snakket med statsministeren. Det kan jeg si. Men jeg skal ha flere samtaler i løpet av dagen. Det er ikke noe som er bestemt, sa Hareide. Han ble møtt av reportere som sto på Gardermoen, skriver avisa Dagbladet.

Hareide har vært i Indonesia med Stortingets utenriks- og forsvarskomité. Han reiste hjem før han skulle. Flere har spekulert på om Hareide er på vei inn i regjeringen. Han kan bli ny statsråd.

Hareide sa selv at han ikke avbryter en slik reise uten at det er noe viktig.

– Jeg har informert de andre i komiteen om at det er på grunn av den politiske situasjonen jeg måtte avbryte reisen, sa Hareide, ifølge kanalen NRK.

Hareide ble spurt om han har lyst til å bli statsråd. Han sa at han ikke ville svare på dette før noe var bestemt. Det skriver VG.

Han sier videre at han har fått med seg spekulasjonene.

Hareide sluttet som partileder. Et flertall blant KrFs medlemmer stemte for at partiet skulle bli med i en regjering med Frp. Hareide ønsket isteden at KrF skulle samarbeide med de rødgrønne partiene.

Også Abid Raja fra partiet Venstre var på den samme reisen. VG skrev onsdag at også han hadde avbrutt reisen og var tilbake i Norge. Mange mener Raja kan bli en ny statsråd for partiet Venstre.

Ifølge TV 2 har også Trond Helleland i Høyre og Hans Fredrik Grøvan i KrF avbrutt sine reiser i utlandet.

Fremskrittspartiet (Frp) slutter i regjeringen. De ønsker å fremme sine politiske saker i stortinget. Frp hadde sju statsråder. Regjeringen fortsetter med partiene Høyre, Venstre og KrF. De må bli enige hvor mange statsråder partiene skal fordele seg i mellom.

Målet er å få på plass nye statsråder senest innen slutten av måneden. Det har statsminister Erna Solberg sagt. Politiske eksperter tror det kan skje i morgen (fredag).

Mer fra Norge

På forsiden nå