Norge
Bildet viser åstedsgranskere i leiligheten der en kvinne ble drept i Sandefjord.

Drapssiktet mann tidligere dømt for drap

Den drapssiktede mannen i Sandefjord er tidligere dømt for drap.

En mann i 40-årene er pågrepet og siktet. Han er siktet for å ha drept en kvinne i 30-årene. Kvinnen ble funnet død i en leilighet nær Sandefjord sentrum. Den drapssiktede mannen er tidligere dømt for drap.

I 2018 slapp mannen ut av fengsel. Da hadde han sonet for et drap. Et drap han ble dømt for på 2000-tallet.

I oktober 2018 prøvde politiet i Larvik å stanse bilen han kjørte. Det var kun tre uker etter at han ble løslatt fra drapsdommen. Det ble en biljakt i stor fart. Mannen kjørte i et autovern i Frankendalsveien i Larvik. Det skriver avisa Sandefjords Blad. Politiet fant flere tusen narkotiske tabletter i bilen.

Politiet vil holde fengslingsmøte i Tønsberg tingrett tirsdag klokka 13.

Ole Bjørn Sakrisvold er politi-inspektør i Sør-Øst politi-distrikt. Sakrisvold sier at den drapssiktede mannen var kjæreste med den drepte kvinnen. Begge er fra Vestfold. De er norske statsborgere.

– Mannen er en kjenning av politiet. Det er det jeg kan si om han nå. Han er ikke avhørt. Det vil tidligst skje i ettermiddag. Det sier Sakrisvold til nyhetsbyrået NTB.

Politiet ble varslet om saken klokka 15.20 søndag. Kvinnen ble funnet i en leilighet like utenfor Sandefjord sentrum. Mannen var ikke på åstedet da politiet kom fram. Han ble pågrepet i Sandefjord like før klokka 17 søndag ettermiddag.

Kvinnen blir obdusert mandag. Sakrisvold vil ikke si noe om hvordan kvinnen ble drept.

Advokat Jonny Sveen er forsvarer for mannen. Han har ikke snakket med den siktede. De skal snakke sammen i løpet av mandag.

Mer fra Norge

På forsiden nå