Norge
Bildet viser Helsedirektør Bjørn Guldvog.

Advarer folk som bryter korona-karantenen

Helsedirektoratet har fått tips om at folk bryter hjemme-karantenen. Helse-direktør Bjørn Guldvog sier folk må følge rådene som blir gitt.

Folk i karantene går på butikker og på trenings-studio. Det er noen av tipsene som har kommet til Helsedirektoratet. De sier det er alvorlig at karantenen brytes.

– Det gir økt risiko for større spredning i befolkningen, sier Bjørn Guldvog. Han forklarte hva hjemme-karantene faktisk betyr.

– De som er i isolat, skal ikke ut av huset. De som er i karantene, kan forlate huset. Men de skal ikke være i nærheten av andre mennesker.

De som er i hjemme-karantene er ofte friske. Men de kan bo med noen som er syke av korona-viruset.

Guldvog sier at folk må følge rådene fra Helsedirektoratet. Om karantene-reglene brytes videre, er det farlig. Han sier det kan bli strengere regler hvis reglene brytes i tiden fremover.

Til helgen er det ski-festival i Holmenkollen i Oslo. Det er forventet at 30.000 mennesker skal dit. Arrangementet kan bli avlyst sier, Guldvog.

– Vi bestemmer om det kan arrangeres i løpet av torsdag, sier han. Både Oslo kommune, arrangørene og Helsedirektoratet kan avlyse arrangementet.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå