Norge

Fødeavdeling stenger på grunn av korona-viruset

Minst 169 mennesker i Norge er smittet av korona-viruset. I Stavanger er én fødeavdeling stengt.

Til sammen har 169 personer testet positivt på korona-viruset i Norge. Det sier Folkehelse-instituttet (FHI). Minst 109 av disse har vært på reise i Italia og Østerrike. De er smittet på disse reisene.

Ingen er alvorlig syke, sier FHI. Men noen av de smittede jobber på sykehus. Den ene fødeavdelingen på sykehuset i Stavanger er stengt. Årsaken er en ansatt som er blitt smittet av korona-viruset. En person som jobber på Sunnaas sykehus er også smittet. Denne personen ble smittet på et utested i Tyskland, skriver avisa VG.

– Flere av tilfellene med smitte er registert på sykehus. Det ser vi som svært alvorlig, sier Geir Bukholm i FHI til nyhetsbyrået NTB.

De som er smittet, har vært i utlandet selv. Eller de er smittet av noen andre som har vært der.

Til sammen er minst 91 smittet i forbindelse med reise til Italia. 18 av de smittede har vært på reise til Østerrike. De har vært på steder der de står på ski.

FHI anbefaler folk som har vært på skiferie og blir syke, om å ringe lege eller legevakt.

– Så kan de vurdere om de skal testes, sier Bukholm.

FHI har også laget nye regler for folk som jobber innen helse. Det gjelder for helsepersonell som har vært i utlandet, og som får symptomer i luftveiene når de kommer hjem. Da skal de testes, ifølge FHI.

Helsepersonell møter hver dag eldre og personer med kroniske sykdommer. De er i gruppen som kan få alvorlig sykdom av korona-viruset.

Stadig flere blir smittet av viruset. Elever ved flere skoler er smittet. I Frosta i Trøndelag får noen ekstra fri fordi andre er satt i karantene.

Slik kan du unngå å bli smittet med korona-viruset.

Folk sitter i karantene flere steder i Norge. Dette har du krav på om du havner i karantene.

Siste utgave

På forsiden nå