Norge
Bildet viser en plakat med støtte til Abbasi-familien.

Barna får bli i Norge, men mor må ut

Moren i Abbasi-familien får ikke bli i Norge. Det sier myndighetene.

Norske myndigheter forsøkte å sende en familie til hjemlandet Afghanistan. Det skjedde i fjor, men de ble sendt tilbake til Norge.

Myndighetene har sett på søknadene om opphold på nytt.

Moren i Abbasi-familien får avslag. Men barna hennes får bli.

Det var søsknene Taibeh, Yasin, Ehsan og mor Atefa Rezaie som ble forsøkt sendt til Afghanistan. Denne uka fikk de svar fra myndighetene, skriver Adresseavisen.

Erik Vatne er familiens advokat.

– Ehsan, Taibeh og Yasin har fått midlertidig opphold. Det er på såkalt humanitært grunnlag. Moren har fått endelig avslag. Hun må forlate landet innen 30. august, opplyser Vatne til avisa.

Årsaken til at det gis midlertidig opphold, skal være at det er tvil om familiens identitet.

Lars Haltbrekken er politiker fra Sosialistisk Venstreparti. Han ber om at både barna og moren får varig opphold.

– Det er svært gledelig at barna i Abbasi-familien får midlertidig opphold på humanitært grunnlag. Dette viser at det nytter å slåss. Nå må de få varig opphold. Og det samme må moren i familien, sier han til nyhetsbyrået NTB.

I fjor sommer ble de tre søsknene og moren forsøkt sendt til Afghanistan. Moren ble sendt tilbake til Norge to dager etter. Årsaken var helsen hennes.

Afghanistan sa nei til å ta imot søsknene. De ble siden sendt tilbake til Norge.

Den afghanske familien kom til Norge som asylsøkere i 2012. De mistet oppholds-tillatelsen i 2014. Asylsaken har tidligere vært i retten flere ganger.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå