Norge

Her er Ernas nye statsråder

Guri Melby blir ny kunnskaps- og integreringsminister. Odd Emil Ingebrigtsen er ny fiskeriminister.

Fredag presenterte statsminister Erna Solberg to nye medlemmer av regjeringen. Det skjedde på Slottsplassen i Oslo etter statsråd.

Guri Melby blir ny kunnskaps- og integreringsminister. Hun er fra partiet Venstre. Melby blir ny minister etter at Trine Skei Grande sluttet. Hun sluttet både som leder for Venstre og kunnskaps- og integreringsminister. Det skjedde onsdag.

Melby får nå ansvaret for alle skolene i Norge som er stengt. De ble stengt fra og med fredag. Det er for å hindre at korona-viruset sprer seg enda mer.

Odd Emil Ingebrigtsen er ny fiskeri- og sjømatminister. Han er fra partiet Høyre. Ingebrigtsen overtar jobben etter Geir Inge Sivertsen. Han måtte slutte fordi han fikk dobbel lønn i en periode. Han fikk etterlønn fra jobben som ordfører. Det fikk han samtidig som han var fiskeriminister. Det var penger han ikke hadde rett på.

Mer fra Norge

På forsiden nå