Norge
Bildet viser riksadvokat Jørn Sigurd Maurud. Han har bestemt at folk som bryter karantenen, kan få 20.000 kroner i bot.

Gir 20.000 kroner i bot for å bryte karantene

Folk som bryter korona-karantenen, kan få 20.000 kroner i bot.

Folk som bryter reglene om karantene, kan straffes. De kan få 20.000 kroner i bot. Det har Riksadvokaten bestemt. De som ikke betaler boten, kan få 15 dagers fengsel.

Mange må være hjemme i karantene som følge av korona-viruset. Det gjelder folk som har vært i nær kontakt med noen som er smittet. Også folk som har vært i utlandet, må holde seg hjemme. Hvis du tror du kan være smittet av korona-virus, skal du også holde deg hjemme. Karantenen varer i 14 dager.

Det er lov å gå ut om du er i karantene. Men du skal ikke gå på jobb eller skole. Du skal ikke ta kollektiv-trafikk. Og du må sørge for å holde deg unna andre mennesker. Helse-myndighetene har bedt folk i karantene om å ikke gå i butikken.

Her kan du lese hva helse-myndighetene skriver om karantene.

Folk som er syke av korona-viruset, skal isoleres hjemme. De skal ikke gå ut i det hele tatt.

Det er ikke lov å være på hytta. Det gjelder dersom hytta er i en annen kommune enn den du bor i. Bryter du denne regelen, kan du få 15.000 kroner i bot. Klarer du ikke å betale boten, kan du få 10 dagers fengsel.

Politiet og påtalemyndigheten bør behandle slike brudd på loven alvorlig. Det skriver Riksavokaten på sitt nettsted.

Mer fra Norge

På forsiden nå