Norge

Flest smitte-tilfeller i Oslo og Viken

Oslo og Viken har flest av de korona-smittede i Norge. Nå er minst 1.423 smittet av viruset. 758 av de er i Oslo eller Viken.

Det er bekreftet 116 nye tilfeller av korona-viruset det siste døgnet. Det sier Folkehelse-instituttet (FHI). 1.423 personer har fått påvist viruset. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

800 er smittet i utlandet. 549 av de smittede har fått viruset i Norge, ifølge FHI. FHI sliter med å finne ut hvordan 216 har blitt smittet.

Fylkene Oslo og Viken har flest som er bekreftet smittet. Det er 410 smittede i Viken og 348 smittede i Oslo. Onsdag døde den fjerde personen av viruset i Norge. Tre var fra Oslo. Den fjerde var fra Romerike i Viken.

28.522 personer har blitt testet for viruset i Norge, sier FHI. Line Vold er avdelings-direktør i FHI. Hun sier at de fleste korona-testen er negative. De fleste er altså friske eller har andre sykdommer. Rundt 5 prosent av dem som er testet, har korona-viruset. Men det kan være store mørketall.

– Vi venter en fortsatt stigning i antallet som er smittet. Vi venter også at flere blir syke og trenger intensiv-behandling. Hun sier at de nå prøver å bremse spredningen av smitte. Slik kan færre få smitten samtidig. Da klarer helse-tjenesten å ta vare på de som blir alvorlig syke.

Mer fra Norge

På forsiden nå