Norge

Mener vi svikter innvandrere under korona-krisen

Myndighetene får ikke innvandrere til å forstå viktig informasjon om korona-viruset. Det mener Loveleen Brenna.

Loveleen Brenna mener myndighetene snakker for dårlig til innvandrere i Norge. De når ikke fram med viktig informasjon om viruset korona, mener hun. Det skriver avisa Vårt Land.

Brenna leder Seema, senter for mangfolds-ledelse. Hun har selv foreldre med bakgrunn fra India.

Innvandrere får ikke god nok informasjon om hvordan viruset smitter, mener hun. De får heller ikke vite nok om symptomer eller om reglene vi må følge. Myndighetene bruker vanskelige ord. Og de ber folk sjekke informasjon hos institusjoner de ikke kjenner til, mener hun.

Brenna ser korona-krisen gjennom sine foreldres øyne. Det sier hun til avisa. Begge foreldrene har høy risiko for å bli alvorlig syke avviruset. Årsaken er alder og sykdom. Hun må ringe dem både før og etter myndighetenes daglige presse-konferanse. Det er for å forklare foreldrene det de ikke forstår.

Mange har ingen som kan forklare slik for dem, sier hun.

Mange innvandrer har sykdommer som gir dem ekstra risiko, sier hun. Og mange kan ikke jobbe hjemme.

– Jeg føler vi har sviktet dem under denne krisen.

– Politikere klarte under sist valgkamp å nå innvandrer-grupper. Det gjorde de gjennom filmer og andre måter å kommunisere på. Hvorfor er de ikke på banen nå, spør Brenna.

– Det er ikke laget krise-beredskap for hele folket, sier hun.

Flere grupper får for dårlig informasjon, mener Brenna. Det er barn og unge, innvandrere som ikke kan norsk, eldre innvandrere og flyktninger som nettopp har kommet. Også de som dropper videregående, unge som får hjelp fra Nav, rusmisbrukere og psykisk syke får for dårlig informasjon. Det mener Brenna.

Her kan du lese flere saker om korona-viruset.

Siste utgave

På forsiden nå