Norge

Stortinget er enige om å gi hjelp til bedrifter

De fleste partiene ble enige. De vil hjelpe norske bedrifter som kan gå konkurs. Regjeringen tror det kommer til å koste rundt 50 milliarder kroner.

Mange norske bedrifter er redd for å gå konkurs. De ber staten om hjelp. Stortinget vil hjelpe bedriftene. Sju av ni partier på Stortinget er enige.

Jan Tore Sanner er finansminister. Han sier hjelpen er verdt 20 milliarder i måneden. Han tror prisen blir 50 milliarder til sammen.

Bedrifter som tjener 30 prosent mindre kan få hjelp. De som er pålagt å stenge, skal få mest. Mellom 60.000 og 70.000 bedrifter kan få hjelp. Det blir viktig for flere hundretusener arbeidsplasser.

Les mer: Staten skal hjelpe bedrifter med husleie og strøm

Noen bedrifter taper mer enn andre. Noen av de tjener mest penger på sommeren. Det kan være de som jobber med turisme og jordbruk. Flere steder for skisport har også tapt mye penger. De får mindre nytte av denne hjelpen fra regjeringen. Stortinget skal prøve å finne en egen løsning for dem.

– Det er noe av det viktigste for meg. Krisen rammer hardt for en del bedrifter og lokalsamfunn. 30-40 prosent av alle ansatte er permittert i Trysil. Det sier Trygve Slagsvold Vedum. Han er leder i Senterpartiet.

Siste utgave

På forsiden nå