Norge

Mange døde av korona i påsken

Siden palmesøndag har antall døde av korona-viruset mer enn doblet seg. Mange beboere på sykehjem har dødd den siste uka.

I påskeuken doblet antallet døde av korona seg. Siden palmesøndag økte tallet på døde fra 62 til 134 i Norge. Sju av ti døde den siste uka bodde på sykehjem.

De siste dagene har det blitt færre pasienter med covid-19 på sykehus. Det er sykdommen som kommer av korona-viruset. Mandag 2. påskedag var 204 personer innlagt med covid-19. En uke før var 314 innlagt.

Samtidig har tallet på nye døde holdt seg ganske høyt. Åtte personer er meldt døde i snitt hver dag. Det er i uken fra palmesøndag til 2. påskedag. Det viser tall som nyhetsbyrået NTB har hentet fra kommuner og sykehus.

I tiden fra 12. mars til 4. april døde 2,6 personer i snitt hver dag.

Stadig flere beboere på sykehjem dør av viruset.

– De fleste sykehjems-beboere er svært gamle. De har alvorlige underliggende sykdommer. Derfor er de langt mer sårbare for covid-19-sykdom enn andre, sier Espen Rostrup Nakstad til NTB. Han er assisterende helsedirektør.

72 nye personer er meldt døde i påsken. Blant dem var sju av 10 beboere på sykehjem.

Noen sykehjem har hatt ekstra mange dødsfall.

Siste utgave

På forsiden nå