Norge

Gir 10 millioner til korona-info for innvandrere

Regjeringen vil ha ut mer informasjon om korona-viruset til innvandrere. Derfor vil de gi 10 millioner kroner til frivillige organisasjoner.

Regjeringen vil nå med mer informasjon til innvandrere. Det gjelder info om korona-viruset. Derfor vil regjeringen gi 10 millioner kroner ekstra til slikt informasjons-arbeid. Frivillige organisasjoner kan søke om disse pengene. Fristen for å søke er 28. april. Det skriver Kunnskaps-departementet i en melding til pressen.

– Informasjonen når ikke ut til alle på en god nok måte. Det har vi fått flere tilbakemeldinger på. Vi er avhengig av hjelp fra de frivillige organisasjonene. Det er dersom vi skal lykkes med å håndtere situasjonen, sier kunnskaps- og integrerings-minister Guri Melby.

Frivillige organisasjoner har ofte mer kontakt med folk enn myndighetene, sier hun. Mer penger til dem er ett av flere tiltak fra regjeringen. Det er for å nå ut til innvandrere.

Alle frivillige organisasjoner kan søke om penger. Det er dersom de er registrert i Frivillighets-registeret. Informasjonen kan handle om følgene viruset får for helsa. Og om hvordan smitten sprer seg. Men organisasjoner kan også få støtte til annen type informasjon. Det kan for eksempel være veiledning og informasjon om stengte barnehager og skoler. Eller plikter og rettigheter når noen blir permittert.

– Vi ser at myndighetenes informasjon ikke når ut til alle. Da mener jeg denne støtten er viktig for å nå flere. Dette gjelder blant annet personer som ikke kan norsk. Eller som ikke kjenner det norske samfunnet, eller som nettopp har kommet til Norge, sier Melby.

Hun sier at en del innvandrere henter informasjon andre steder enn resten av folket i Norge. Det er en utfordring, mener integrerings-ministeren.

Hun oppfordrer alle organisasjoner til å søke om disse pengene. Der er dersom de føler at de kan bidra, og er registrert i Frivillighets-registeret.

– Ingen organisasjoner skal føle seg for små til å søke på dette tilskuddet. Her kan du få alt fra mellom 20.000 til 500.000 kroner i støtte, sier Melby.

Mer fra Norge

Siste utgave

På forsiden nå