Norge

– Det er mat til alle, sier næringsministeren

Mandag fikk næringsministeren se hvordan Asko får mat ut til butikkene. – De som jobber her, har tatt utfordringen på strak arm, sier hun.

Iselin Nybø er næringsminister. Hun ble vist rundt på et lager som tilhører Asko. De transporterer mat til butikker.

– Her er det kontroll på matvareforsyningen. Varene er på plass. De er klare til å gå ut til oss forbrukere. De som jobber her jobbet beinhardt for søre for at vi har nok varer i butikkene. Det har de gjort siden korona-viruset kom, sier hun til nyhetsbyrået NTB.

– Ingen trenger å bekymre seg. Det er mat til alle, legger hun til.

PALL PÅ PALL: Lagrene er fulle. Folk kan være trygg på at vi har mat i en god stund framover. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Hun gir ros til de som jobber med distribusjon av mat. Hun synes de har gjort en god jobb med å levere varer til butikkene under korona-krisen.

– Det er en utfordring å få fylt på fort nok når folk begynner å hamstre. De som jobber her, har tatt utfordringen på strak arm, sier Nybø. Hun fikk se hvordan varene kommer inn til lageret, og pakkes på paller til de enkelte butikkene. Hver dag sendes det ut rundt 5.000 paller med varer. De sendes til omtrent 200 butikker. Nybø fikk blant annet se pall på pall med toalettpapir.

NOK AV ALT: Nybø fikk se at det var nok mat til alle. Hun fikk også se at det er nok toalettpapir på lager. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Tore Bekken er administrerende direktør i Asko Norge. Han er glad for å få vist fram at firmaet har en godt med forsyninger.

– Det er alltid enkelte ting som mangler. Men det er kun for kortere perioder. Det vi har slitt mest med de siste ukene er gjær. Det er et produkt som dyrkes fram. Det tar tid å produsere. Vi samarbeider tett med leverandøren, og nå er det gjær i hyllene, sier Bekken.

Han sier de også får varene de skal fra utlandet.

– For noen uker siden var det litt forsinkelse på grenseovergangene. Men det har løst seg nå, sier han.

Mer fra Norge

På forsiden nå