Norge
Bildet viser Svein Holden på vei til et møte med klienten sin. Han blir Tom Hagens forsvarer.

Holden fortsetter som advokat for Hagen

Svein Holden har vært bistands-advokat for familien til Anne-Elisabeth Hagen. Nå blir han Tom Hagens forsvarer.

Tirsdag ettermiddag er advokat Svein Holden i møte med Tom Hagen. Det skjer på politihuset på Lillestrøm i Viken. Politiet pågrep Tom Hagen tirsdag morgen. Han er siktet for drap på kona Anne-Elisabeth Hagen. Eller for å ha hjulpet til med å drepe henne.

Hagen ønsker Holden som forsvarer.

– Jeg ble varslet av politiet rett etter pågripelsen i morges, sa Holden til pressen. Det var da han kom til politihuset i Lillestrøm.

Der skal Holden møte Tom Hagen. Det er første gang etter at han ble pågrepet. Det skjedde da Hagen var på vei til jobb tirsdag morgen.

Holden har foreløpig ikke snakket med sin klient. Han kan derfor ikke si noe om hvordan Hagen stiller seg til siktelsen.

– Nå skal jeg ta en prat med ham. Og planlegge en vei videre. Da er det naturlig å be om innsyn i dokumentene i saken. Og se hva pågripelsen bygger på, sier Holden.

Til nå har Holden vært bistands-advokat for Hagen og resten av familien. Hagen ville at Holden nå blir hans forsvarer. Holden har vurdert dette etisk, sier han. Han har kommet fram til at det ikke er noe i veien for det.

– Det er en vurdering jeg allerede har tatt sammen med flere av mine kollegaer, sier Holden.

Mer fra Norge

På forsiden nå