Norge
Bildet viser investor Tom Hagen. Han ble pågrepet tirsdag 28. april. Han er siktet for drap på kona Anne-Elisabeth Hagen.

Tom Hagen siktet for drap

Tom Hagen er siktet for å ha drept kona Anne-Elisabeth Hagen. Eller for å ha hjulpet til med å drepe henne.

Tirsdag pågrep politiet Tom Hagen. Han er nå siktet for drap eller medvirkning til drap. Politiet tror at han drepte eller hjalp til med å drepe kona Anne-Elisabeth Hagen. Det sa Øst politidistrikt på en presse-konferanse tirsdag.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra hjemmet sitt 31. oktober 2018. Hun er fremdeles ikke funnet, sa Tommy Brøske under presse-konferansen. Han leder etterforskningen.

Saken så først ut som en bortføring. Så endret politiet teori. Fra i fjor sommer har de etterforsket saken som et drap.

Politiet skal ha hatt etterforsket Tom Hagen i hemmelighet, skriver avisa VG. De skal ha avlyttet boligen hans siden i fjor sommer.

Politiet brukte mye tid på å sjekke teorien om at Hagen var bortført. Det lå et trusselbrev i boligen etter at hun ble borte. Noen som sa de hadde henne, skal også ha tatt kontakt flere ganger. Politiet mener nå at alt dette var gjort for å lure dem.

– Det bærer preg av tydelig planlagt villedning, sa Brøske.

Mistanken mot Tom Hagen har blitt sterkere og sterkere underveis, sa han.

Politiet kan komme til å pågripe flere personer i saken. Det sa politiadvokat Åse Kjustad Eriksson.

Nå vil de ransake Hagens bolig. Og flere steder knyttet til ham.

– Politiet har på forhånd hentet inn tingrettes tillatelse. Det er til ransaking av flere adresser som er knyttet til Tom Hagen. Dette blir gjennomført i tiden som kommer, sa politiadvokaten.

Mer fra Norge

På forsiden nå