Norge
Bildet viser Curt Rice. Han er rektor ved Oslo Met. Han mener kvinner bør få komme først tilbake på jobb. Det er etter at arbeidsplassene åpner igjen.

Vil ha kvinner tilbake fra hjemmekontoret først

Rektor ved Oslo Met vil ha kvinner tilbake på jobb før mennene. Han frykter at det går dårligere med kvinners karrierer på hjemmekontor.

Siden midten av mars har de fleste som kan, jobbet hjemmefra. Curt Rice er rektor ved universitetet Oslo Met. Han foreslår at kvinner kommer raskere tilbake på kontoret enn menn. Han frykter at det går dårligere med kvinners karrierer på hjemmekontor.

– Det å jobbe hjemmefra har ulike konsekvenser for menn og kvinner, sier Rice til avisa Khrono.

Han viser til en artikkel i avisa Inside Higher Ed. Den tyder på at kvinner leverer færre forsknings-artikler nå. Det er sammenlignet med før tiltakene for å hindre smitte med korona-viruset kom. Rice mener det er fordi kvinner gjør mer ulønnet arbeid hjemme enn menn.

Universiteter og høgskoler åpner snart gradvis igjen. Oslo Met skal snart bestemme hvem som bør få komme tilbake til jobb først. Rice mener derfor at de må vurdere å avgjøre dette ut fra kjønn.

– Dersom jeg som leder har samme forventninger til kvinner og menn. Da kan det kreve det at jeg behandler dem ulikt. Dersom jeg sier at jeg har lavere forventninger til en kvinne, fordi jeg vet at hun har mye ansvar hjemme. Da kan det ha en skadelig effekt for hennes karriere, sier Rice.

Mer fra Norge

På forsiden nå