Norge

Sier det er for lite bevis

Tom Hagen anket at han ble dømt til varetektsfengsel. Lagmannsretten sier det er for lite bevis til at han skal sitte i fengsel. Han kan bli løslatt. Men politiet har anket det.

29. april ble Tom Hagen dømt til varetektsfengsel. Der skulle han sitte i fire uker. To av ukene skulle være i full isolasjon Det var han uenig i, og anket. Torsdag ble saken behandlet på et høyere nivå i domstolene. Eidsivating lagmannsrett mener han må slippe fri. De mener at politiet har for lite bevis til å si at han må sitte i fengsel.

Les også: Har anket at Hagen blir varetektsfengslet

Men det var uenighet mellom dommerne. To av tre mente det var for lite bevis. Den tredje var enig med tingretten. De mente det var nok bevis til at det er mulig å mistenke Hagen. Han er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona.  Anne-Elisabeth Hagen har vært savnet siden 31. oktober 2018.

Les mer: Hagen vil ikke fengsles

Svein Holden er advokaten til Tom Hagen. Han sier til kanalen NRK at Hagen fortsatt er i fengsel. Årsaken er at politiet har anket saken videre. Det betyr at det er Høyesterett som skal bestemme om Tom Hagen må sitte i varetektsfengsel.

Les videre: Vil varetektsfengsle Hagen i fire uker

Hagen må sitte i fengsel til de avgjør saken.

Siste utgave

På forsiden nå