Norge
Bildet viser folk som bader i et basseng. Det blir ingen reiser til syden med Ving eller Apollo i sommer. De avlyser alle sine reiser fram til 20. august.

Avlyser alle reiser til utlandet til 20. august

Selskapene Ving og Apollo har innstilt alle reiser til utlandet. Det gjelder fram til 20. august.

Reiseselskapene Ving og Apollo har bestemt at de vil avlyse alle reiser til utlandet. Det er fram til 20 august. De avlyser selv om regjeringen kan åpne for reiser ut av Norge før 20. august. Årsaken er usikkerheten om nye resieråd. Regjeringen har sagt at det kan komme nye råd om reiser til Norden og Europa.

– På den måten vil våre kunder ha en mulighet til å planlegge andre feriereiser i sommer. Samtidig som vi i Ving kan legge planer for nye, fantastiske reiser til høsten og vinteren. Det skriver Ving på sine nettsider.

Astrid Bergmål er leder i organisasjonen Virke reiseliv. UDs reiseråd skaper usikkerhet for norske reiseselskaper, mener hun. Hun mener det er uheldig.

– Reiserådene gir stor uforutsigbarhet. Det gjør at mange nå ser at det blir umulig for dem å gjøre noe annet enn å innstille alt. Dette synes vi er utrolig synd. For internasjonalt reiseliv trenger å komme i gang, sier Bergmål til nettavisa E24.

15. mai kom Utenriks-departementets oppdaterte råd om reise. De fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Samtidig sa de at det kan komme nye råd inen 15. juni. Det gjelder reiser i Norden. 20. juli kan det komme nye råd for reiser i Europa. Det gjelder land som ligger nært Norge.

Mer fra Norge

På forsiden nå